Doktersassistenten
Onze doktersassistenten zorgen voor de eerste opvang van alle patiënten. Ze zijn de schakel tussen u en de andere hulpverleners in de huisartsenpraktijk. Ze nemen de telefoon aan om afspraken te maken en recepten te herhalen. Daarnaast hebben zij een zelfstandig spreekuur.
Vaak krijgt u van de doktersassistente via de telefoon of aan de balie advies. Zij geven advies over verschillende aandoeningen, zoals diarree, verkoudheid, keelpijn, oorontsteking en kinderziekten. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid en gebruiken daarvoor vastgelegde protocollen. Ze overleggen met de huisarts over hun gesprek met u.
U kunt voor de volgende zaken rechtstreeks een afspraak bij de assistente maken:
- behandeling van wratten
- bloeddruk meten
- 24 uurs bloeddrukmeting
- bloedsuikergehalte meten
- injecties geven
- oren uitspuiten
- uitstrijkjes maken in kader van bevolkingsonderzoek
- urine nakijken
- verwijderen van hechtingen
- wondverzorging
- en nog veel meer
Spreekuur Ondersteuner (SOH)
Een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) is een goed opgeleide doktersassistente en/of verpleegkundige die de logistiek van het eigen spreekuur waarborgt door semi-spoedeisende patiënten de aandacht te geven die ze nodig hebben. Dit omvat onder andere (hecht)wonden, brandwonden aan de hand, pols, voet, enkelletsel, allergische reacties en urineweginfecties. De SOH kan deze veelvoorkomende klachten zelfstandig afhandelen of doorverwijzen naar de spoedeisende hulp (SEH). De functie van een SOH is dus cruciaal voor het soepel verlopen van het spreekuur en het waarborgen van de kwaliteit van zorg.
De SOH neemt werk uit handen van de huisarts, waardoor deze meer tijd heeft voor complexere problematiek. De huisarts hoeft alleen beschikbaar te zijn voor vragen en autorisatie. Tijdens drukke diensten werkt de SOH nauw samen met de huisarts en biedt verlichting in de werkdruk